Hakkımızda

TED Üniversitesi Ekonomi Yüksek Lisans Programı güçlü akademik kadrosuyla teori, uygulama ve veri analizini birleştiren bir program sunmaktadır. Program, ekonomi alanının temel bilgilerinin içeren teorik dersler ve ekonometrik ve veri bilimi  tekniklerinin yer aldığı uygulamalı derslerden oluşan bütüncül bir müfredat içermektedir. Bu sayede öğrencilerimizin, iktisat teorisini derinlemesine bilen, iktisadi modellere hakim ve en gelişmiş nicel analiz yöntemleriyle donanmış şekilde mezun olması amaçlanmaktadır.

Akademik kariyer yapmak isteyenler başta olmak üzere kamuda, özel sektörde ve uluslararası kuruluşlarda çalışmak isteyen öğrencileri, sahada ve akademide kullanılan modelleri uygulamanın ötesinde bu modellerin teknik detaylarına hakim, kuvvetli bir nicel çözümleme yeteneğine sahip olarak mezun etmeyi hedefleyen programımıza bekliyoruz.